klik here! nuff

Monday, July 2, 2012

my DOODLE : baru tahu...hihihi


doodle....doodle....doodle....apa tu? banyak gak yang dok sibuk create2 doodle nih...aku mula tertanya-tanya...doodle tu ape ekh? setelah aku korek dan cari gali dari GOOGLE, aku mula paham apa itu doodle....doodle nih sebenanya beh kurang lakaran secara tak spontan....senang cerita, dia macam lukisan atau contengan yang slalu kita lukis kat buku catatan tu....alah...yang kite2 slalu conteng time dengar ceramah, lecture, taklimat n talk2 tuh....komfem korang sering bawak buku catatan n pen or pensil kan?? then mula r hilang tumpuan n conteng macam2 kat ruangan kosong pada note tuh...hahhahaha...tapi doodle yang kita bincangkan sekarang nih lain...nih doodle yang dah berevolusi daripada manual kepada digital...daripada realiti jadi maya...pendek cerita, dah dialihkan kepada bentuk elektronik...sebab apa? doodle yang ligat orang perkatakan, kena wat sendiri guna perisian dalam pc, iaitu Adobe Photoshop....aku dah siap buat satu....korang plak?? hehe


11 comments:

  1. CHOMEL CHOMEL CHOMEL !!!!! CHOMEL ! Buatkan anas satu boleh? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Anas....bleh jer....my pleasure....skrg tngah cuti semester, so bnyk masa terluang...anas nak doodle cmna? ^^

      Delete
    2. hehe - thanks ^^, nak yg rambut belah kanan- tp lebat ar rambut nye- mata comel2 je hihihi

      Delete
    3. bleh je anas...nti dah siap, inform agi =)

      Delete
  2. thanks Anas....bleh jer....my pleasure....skrg tngah cuti semester, so bnyk masa terluang...anas nak doodle cmna? ^^

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. thanks...bleh jek hazwani....nak doodle mcm mana? lo xpun, nti rajin2 la view...i.Allah akan post doodle pelbagai jenis...bleh pilih2 =)

      Delete
  4. done follow...heheh comel doodle tuh ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.... ^^ bnyk lgi doodle comel dalam post yg akan dtg...hope sonok view =)

      Delete
  5. comelnye! nnt buat versi girl pulak eh? hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh jek....skrg dah siap bbrpa doodle...ngah nak buat bnyak2...nti bleh skali post =) make sure slalu jengok ^^

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

lain yang menarik :